Auto Airco Service Marx is dé airco auto specialist in 't Gooi (Noord-Holland) en biedt airco auto onderhoud, airco reparatie, airco onderdelen en jaarlijkse controle aan voor alle automerken auto-airconditioning installaties, zowel voor bedrijven als particulieren. De auto airco service kan plaatsvinden op locatie in Amsterdam en omstreken of in de werkplaats in Hilversum en Muiderberg. Onze airco auto service is meer dan alleen de airco vullen of de airconditioning bijvullen!  

Auto airco reparatie

U, als bezitter van een auto met airconditioning, gaat er vanuit dat deze wordt onderhouden door de garage als u de auto wegbrengt voor een onderhoudsbeurt. In de praktijk blijkt dat echter niet zo te zijn. Vaak wordt er een "controle" of een "airco check" aangeboden. Maar wat wordt daarmee bedoeld? Wat wordt er precies gecontroleerd? Hoe wordt uw auto airco onderhouden? In de praktijk blijkt dat heel verschillend te zijn. U als klant weet niet waar u aan toe bent.
Lekkages in leidingen zijn veel voorkomende reparaties aan auto airco's.
Realiseert u zich dat er ± 500 tot 1000 gram koudemiddel in een airco systeem zit en dat dit door een natuurlijk proces vermindert. Dat is ongeveer 8 tot 15% per jaar. D.w.z. ± 50 tot 100 gram koudemiddel. Daar ziet u niets van terug. Dit verdwijnt in de ozonlaag. Is uw auto nieuw, dan zult u daar niets van merken. De problemen ontstaan meestal bij auto's ouder dan 3 jaar. Doordat uw airco te weinig koudemiddel heeft, heeft uw compressor te weinig olie om gesmeerd te worden. Het gevolg daarvan kan zijn, dat de compressor te heet wordt en daardoor vast loopt. Dit heeft als gevolg, dat de aandrijfsnaren breken, waardoor op dat moment de stuurbekrachtiging wegvalt plus de waterpomp en de dynamo. Kortom u staat stil.

U kunt deze ellende voorkomen door elk jaar uw airco preventief te laten onderhouden. Marx Auto Airco Service is daarin gespecialiseerd. Met onderhouden bedoelen wij niet alleen even het bijvullen van uw airco. Hier komt meer bij kijken.

Marx Auto Airco Service voldoet aan alle milieu eisen opgedragen door het ministerie van VROM.

Wij bieden een collectiviteitskorting voor o.a. bedrijven, privé-groepen, auto-hobby clubs, bestaande uit minimaal 5 auto's. Informeer gerust naar deze extra voordelige voorwaarden.

Mijn airco werkt niet, wat nu?

Een veel gehoord antwoord is dan: “oh, die moet even bijgevuld worden”. Dit is in veel gevallen een misvatting! Er wordt een aantal zaken over het hoofd gezien.

Dit kan zijn:

- Uw airco kan een lek hebben.
- Uw airco kan een storing hebben.
- Er kan een onderdeel kapot zijn.

In te veel gevallen wordt dus in eerste instantie een airco bijgevuld. Helaas blijkt vaak dat dit niet de oplossing is voor uw probleem. Erger nog, uw airco kan juist nog meer schade oplopen. Om deze problemen voor te zijn heeft Marx auto airco service een stappenplan ontwikkeld. De bedoeling is nou juist dat uw airco het wel blijft doen. Dat is wel zo fijn wanneer u op vakantie gaat. Wij hebben meer dan 10 jaar ervaring en steeds meer kennis opgedaan. Hierdoor weten wij precies welke onderdelen kwalitatief goed zijn en wat uw airco precies nodig heeft. Ook voor regulier onderhoud van en advies over uw airco kunt u natuurlijk bij ons terecht.

Hoe werken wij en wat kost het?

Juist om u beter van dienst te kunnen zijn werken wij alleen op afspraak. Zo kunnen wij de tijd nemen voor u en uw auto. Uiteraard mag u daar in eerste instantie bij blijven, zodat wij u precies kunnen uitleggen, dan wel laten zien, waarom uw airco een probleem heeft.

Dan gaan we als volgt te werk:

We stellen een diagnose. Hierbij kunnen talloze oorzaken aan het licht komen, die het probleem van uw airco verklaren. Van simpel tot ingewikkelder. Daarbij gebruiken wij professionele hulpmiddelen en onze jarenlange ervaring, om te achterhalen waarom uw airco niet (goed) werkt. Op het moment dat wij weten waar het probleem vandaan komt en hoe dit te verhelpen, kunnen we overgaan tot reparatie. Dit doen wij altijd in overleg met u. Op (bijna) alle uitgevoerde reparaties geven wij garantie. Vraag naar de voorwaarden. (De kosten voor het stellen van een diagnose zijn € 57,50 excl. 21% btw.)

Toch bijvullen?

Het Klinkt misschien vreemd, maar alleen na het stellen van de juiste diagnose vullen wij eventueel bij (€ 54,07 excl. 21% btw) Ook wij proberen rekening te houden met het milieu en niet onnodig schadelijke stoffen in de ozonlaag terecht te laten komen….

"Marx auto airco service heeft in de afgelopen 10 jaar een (inter)nationale klantenkring opgebouwd. Niet alleen voor particulieren, maar ook voor garagebedrijven die beseffen dat reparatie en onderhoud van autoairconditioning een specialisme is!"

 

Koudemiddel bijvullen gebeurt veilig m.b.v. geavanceerde apparatuur.
Uw auto airco geheel vullen of bijvullen met koudemiddel kan ook bij u thuis gebeuren.
Lekkage aan de airco slang, compressor, condensor of verdamper. Defect, stuk of kapot? Een kapotte of defecte slang kan makkelijk vervangen worden.
Zoektermen die u helpen om deze pagina terug te vinden:
auto-airco reparatie | kosten airco reparatie | prijs auto airco bijvullen | reparatie airco auto | auto airco kapot | airconditioning stuk | airco defect
Dé (mobiele) auto airco specialist in 't Gooi (Noord-Holland) voor auto airconditiong reparaties, onderhoud en jaarlijkse controle en auto-airco onderdelen. Of voor alleen het airco vullen of bijvullen. Op locatie in Amsterdam en omstreken of in onze werkplaats in Hilversum en Muiderberg.
>> Marx Autoairco Service is aangesloten bij Hella BV <<

Behr, specialist voor airconditioning en motorkoeling en Hella, toeleverancier van de automobielbranche voor componenten en systemen in verlichtingstechniek en elektronica, vormen een joint venture voor gemeenschappelijke bewerking van de vrije onderdelenmarkt voor airconditioning en motorkoeling, en dat wereldwijd.