AUTO AIRCO REPARATIE

Airco onderhoud wordt bij regulier onderhoud vaak niet meegenomen

U, als bezitter van een auto met airconditioning, gaat er vanuit dat deze wordt onderhouden door de garage als u de auto wegbrengt voor een onderhoudsbeurt. In de praktijk blijkt dat echter niet zo te zijn. Vaak wordt er een “controle” of een “airco check” aangeboden. Maar wat wordt daarmee bedoeld? Wat wordt er precies gecontroleerd? Hoe wordt uw auto airco onderhouden? In de praktijk blijkt dat heel verschillend te zijn.

U als klant weet niet waar u aan toe bent.

 
 
auto airco marx reparatie
auto airco marx inbouwen
auto airco marx reparatie

VOORKOM ONNODIGE ELLENDE

Realiseert u zich dat er ± 500 tot 1000 gram koudemiddel in een airco systeem zit en dat dit door een natuurlijk proces vermindert. Dat is ongeveer 8 tot 15% per jaar. D.w.z. ± 50 tot 100 gram koudemiddel. Daar ziet u niets van terug. Dit verdwijnt in de ozonlaag.

Is uw auto nieuw, dan zult u daar niets van merken. De problemen ontstaan meestal bij auto’s ouder dan 3 jaar.

 

Doordat uw airco te weinig koudemiddel heeft, heeft uw compressor te weinig olie om gesmeerd te worden. Het gevolg daarvan kan zijn, dat de compressor te heet wordt en daardoor vast loopt. Dit heeft als gevolg, dat de aandrijfsnaren breken, waardoor op dat moment de stuurbekrachtiging wegvalt plus de waterpomp en de dynamo. Kortom u staat stil.

U kunt deze ellende voorkomen door elk jaar uw airco preventief te laten onderhouden. Marx Auto Airco Service is daarin gespecialiseerd. Met onderhouden bedoelen wij niet alleen even het bijvullen van uw airco. Hier komt meer bij kijken.

 

Marx auto airco service heeft sinds 2003 een (inter)nationale klantenkring opgebouwd. Niet alleen voor particulieren, maar ook voor garagebedrijven die beseffen dat reparatie en onderhoud van autoairconditioning een specialisme is!”

DUURZAME REPARATIE

Mijn airco werkt niet, wat nu?
Een veel gehoord antwoord is dan: “oh, die moet even bijgevuld worden”. Dit is in veel gevallen een misvatting! Er wordt een aantal zaken over het hoofd gezien.

Voorbeelden kunnen zijn:

In te veel gevallen wordt dus in eerste instantie een airco bijgevuld. Helaas blijkt vaak dat dit niet de oplossing is voor uw probleem. Erger nog, uw airco kan juist nog meer schade oplopen.

Om deze problemen voor te zijn heeft Marx auto airco service een stappenplan ontwikkeld. De bedoeling is nou juist dat uw airco het wel blijft doen. Dat is wel zo fijn wanneer u op vakantie gaat. Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring en steeds meer kennis opgedaan. Hierdoor weten wij precies welke onderdelen kwalitatief goed zijn en wat uw airco precies nodig heeft.

Ook voor regulier onderhoud van en advies over uw airco kunt u natuurlijk bij ons terecht.

 
marx airco installatie in oldtimer ambulance
marx airco installatie in oldtimer ambulance
marx airco installatie in oldtimer ambulance

HOE WERKEN WIJ?

Juist om u beter van dienst te kunnen zijn werken wij alleen op afspraak. Zo kunnen wij de tijd nemen voor uw auto. Over het algemeen ontvangen wij uw auto tussen 8:00 en 9:00 uur (deze dient eerst af te koelen).

DAN GAAN WIJ ALS VOLGT TE WERK

We stellen een diagnose. Hierbij kunnen talloze oorzaken aan het licht komen, die het probleem van uw airco verklaren. Van simpel tot ingewikkelder. Daarbij gebruiken wij professionele hulpmiddelen en onze jarenlange ervaring, om te achterhalen waarom uw airco niet (goed) werkt.

 

Op het moment dat wij weten waar het probleem vandaan komt en hoe dit te verhelpen, kunnen we overgaan tot reparatie. Dit doen wij altijd in overleg met u. Op (bijna) alle uitgevoerde reparaties geven wij garantie. Vraag naar de voorwaarden.

ONDERHOUD, REPARATIE EN ONDERDELEN VAN ELK MERK EN TYPE

Marx auto airco service werkt merk onafhankelijk en heeft ruime ervaring met diverse types auto-airco installaties.

 

Zie op onderstaande pagina’s een overzicht van de automerken en types, waarmee u bij ons terecht kunt. Staat uw voertuig er niet bij? Neem dan contact op, wij stellen alles in het werk om u alsnog van dienst te kunnen zijn.